abonneren

Apple vervangt kosteloos defecte usb-c-oplaadkabels

Apple start voor de tweede maal in korte tijd een terugroepactie, dit keer voor usb-c-oplaadkabels zoals die o.a. zijn verkocht in combinatie met de nieuwste MacBook. Dit keer niet vanwege kortsluitingsgevaar, maar omdat de kabels defect kunnen raken.

Het betreft daarbij alleen kabels die zijn verkocht in juni van 2015, en waarop de tekst 'Designed by Apple in California. Assembled in China' staat gedrukt. Nieuwere kabels bevatten die tekst ook, maar dan gevolgd door een serienummer.

Mocht bij Apple je adres bekend zijn omdat je bijvoorbeeld de MacBook hebt geregistreerd, dan krijg je deze maand een nieuw kabeltje toegestuurd. Is dat niet het geval, dan kun je altijd zelf even langs de Apple Store gaan.

Omruilen

Kortgeleden startte het bedrijf nog een omruilactie voor defecte Mac- en iPad-adapters. Hoewel de kans erg klein was, bestond er wel risico op stroomschokken

Overigens heeft OnePlus ook al eens usb-c-kabels teruggefloten. Hoewel deze geen problemen gaven in combinatie met de OnePlus 2, konden andere apparaten erdoor beschadigd raken. 

Bron: Apple

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Apple, Macbook, Usb-c

Laatste reactie