Apple vernieuwt MacBook Pro

Apple brengt een nieuwe versie uit van de MacBook Pro. De belangrijkste vernieuwing zit binnenin met de nieuwste Intel Core i-processoren en AMD Radeon graphics. Het bekende aluminium uiterlijk is vrijwel ongewijzigd, net als de gebruikte lcd-schermen.

De grote winst zit in het gebruik van de twee generatie Core i-processoren. Deze voorheen met de codenaam Sandy Bridge aangeduide processoren, leveren significant betere prestaties dan hun vergelijkbare voorgangers en zijn bijvoorbeeld optimaal toegerust voor het verwerken van (streaming) video.

Apple heeft een reputatie als het gaat om de  introductie van nieuwe standaarden in hun apparatuur. Zo ook nu,  de nieuwe MacBook Pro’s bevatten Intels nieuwe computerverbinding: Thunderbolt. Apple is wel wat voorzichtiger met radicale wijzigingen, zo zijn de usb-poorten gebleven en is de Thunderbolt-aansluiting verwerkt in de mini-displaypoort. De Thunderbolt-aansluiting is goed voor zowel een snelle data- als videoverbinding tot wel 10 Gbit/seconde. Dit is twee maal zo snel als een usb 3.0 aansluiting.

Nieuw zijn verder een webcam met een hogere HD-resolutie (720 p) en een SD-kaartslot dat SDXC-kaartjes ondersteunt. De nieuwe MacBook Pro notebooks zijn er in drie formaten 13, 15 en 17 inch in diverse uitvoeringen. De prijs varieert van €1150 tot €2500.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: