abonneren

Apple vernieuwt MacBook Air en Mac mini

Apple voorziet de MacBook Air en de Mac mini van de tweede generatie Intel Core i-processoren en de supersnelle Thunderbolt-aansluiting. De nieuwe uitvoeringen van de MacBook Air en Mac mini krijgen de nieuwe versie van Apple’s besturingsyssysteem: OS X Lion. Apple claimt voor beide nieuwe computer-series twee keer zo snelle prestaties als bij de voorgangers.

MacBook Air
De MacBook Air krijgt een Intel Core i5 of Core i7 als processor met de Intel HD Graphics 3000, samen met tot 4GB van het snelle 1333-MHz geheugen. De snelle Thunderbolt-aansluiting is geschikt voor diverse apparaten die direct (bijvoorbeeld een ook nieuw Apple Thunderbolt Display) of via adapters (zoals FireWire of Gigabit ethernet) worden aangesloten.

De MacBook Air heeft nu een verlicht toetsenbord en een multi-touch trackpad van glas. De MacBook Air is er in twee schermformaten: 11 en 13 inch. Ze zijn niet dikker dan 17 mm op het dikste punt en wegen 1,06 kilo voor de 11-inch en 1,32 kg voor de 13-inch variant. De accuduur is respectievelijk 5uur of 7 uur.

De 11-inch en 13-inch MacBook Air zijn vanaf vandaag te bestellen bij de Apple Store en vanaf 21 juli verkrijgbaar bij erkende Apple resellers. De MacBook Air kost afhankelijk van de uitvoering € 949 tot € 1499.

Mac mini
De Mac mini is net zo compact gebleven als zijn voorganger. Nieuw zijn de tweede generatie Intel Core i-processoren de  Core i5 en Core i7 met een AMD Radeon HD 6630 M grafische processor. Verdwenen is de optische schijf. Ook hier de Thunderbolt-aansluiting voor externe apparaten zoals de ook aangekondigde Apple Thunderbolt Display.

De Mac mini is per vandaag verkrijgbaar in de Apple Store en morgen in bij de resellers. Afhankelijk van de uitvoering is hij verkijgbaar voor prijzen vanaf € 799 tot € 999.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: