abonneren

Apple toch in zee met Epeat

Apple komt terug op de beslissing om milieucertifiëringsspecialist Epeat vaarwel te zwaaien. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft felle kritiek gehad en gaat nu toch weer verder met Epeat.

We kunnen ons nog levendig het bericht herinneren dat Apple afstapte van de Epeat-certificering. De eisen waren niet meer van deze tijd. Nu lijkt alles weer helemaal goed te zijn. Het was volgens topman Bob Mansfield een vergissing om af te zien van de Epeat-miliecertificering. 

“We hebben vernomen van veel trouwe Apple-klanten dat ze ontgoocheld waren dat we onze producten uit het Epeat-systeem verwijderd hadden. Ik erken dat dit een fout was. Vanaf vandaag zijn alle Apple-producten die ervoor in aanmerking komen, terug bij Epeat”, zegt Mansfield.

Behalve dit, laat Mansfield nog weten dat het milieu voor Apple heel belangrijk is. Echter: het wordt wel tijd dat Epeat rekening gaat houden met andere factoren. Welke... dat is nog de vraag. 

Felle kritiek

Direct na het nieuws dat Apple de samenwerking met Epeat heeft stopgezet, is felle kritiek uit de markt gekomen. Met name overheden waren niet gecharmeerd van Apples stap. Er kwamen al berichten dat overheden geen Apple-producten meer zouden aanschaffen. Niet goed voor de zaken natuurlijk. 

Momenteel kijkt Epeat enkel naar de recycleerbaarheid van een product. Of daar snel verandering in komt, is niet duidelijk. Het is logisch dat Apple wil dat andere grote factoren voor Epeat een rol gaan spelen: de nieuwe MacBook Pro retina en MacBook Air zijn amper uit elkaar te halen.

Bron: Zdnet

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: Epeat, Milieu