abonneren

Apple I geveild voor 671.400 dollar

Er is in Duitsland een Apple I geveild voor een bedrag van 671.400 dollar. De computer werkt nog en is gesigneerd door Steve Wozniak, die samen met Steve Jobs Apple oprichtte.

 

De koper die 671.400 dollar over had voor de Apple I wilde anoniem blijven. De originele eigenaar was een gepensioneerde man uit New Orleans en deed de Apple I eerder dit jaar van de hand voor 40.000 dollar. De koper verving een aantal componenten zodat de machine weer werkte en trok ermee naar Wozniak. Hij kreeg de medeoprichter van Apple zover om de machine te signeren.

De originele eigenaar schrok wel toen hij werd ingelicht over het bedrag dat zijn computer opbracht tijdens de veiling, maar voelt zich niet belazerd. De koper wist de machine weer aan de praat te krijgen en wist ook hoe hij die het beste kon verkopen en daarom wordt het hem niet misgund door de man uit New Orleans. 

De Apple I was destijds 666 dollar dus het brengt nu het honderdvoudige op. Wat dollars betreft dan want omgerekend naar tegenwoordige prijzen (koopkracht) zou de Apple I 2700 dollar hebben gekost. Vorig jaar ging er ook al een Apple I van de hand voor 640.000 dollar (zo’n 400.000 euro) en het record van daarvoor was nog niet eens de helft. 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: veiling, steve jobs, Apple I, Steve Wozniak

Laatste reactie