abonneren

Apple experimenteert met smartwatch van gebogen glas

In Amerika zijn er nieuwe geruchten over de smartwatch van Apple verschenen. Deze zou worden gemaakt van gebogen glas.

Zowel The Wall Street Journal als The New York Times verspreiden dit nieuwe gerucht.. The New York Times schrijft dat de smartwatch nog wel eens snel realiteit zou kunnen worden. Deze zou worden ingebouwd in een polsband van gebogen glas. Gebogen glas bestaat al een jaar of tien, maar de technologie zou nu eindelijk rijp zijn om hier een slim horloge mee te maken. Apple geeft zoals altijd geen commentaar op deze geruchten.

Ruim een maand geleden meldde een Chinese website dat Apple in 2013 met een smartwatch zou komen. Deze zou een 1,5-inch scherm hebben en zijn voorzien van bluetooth voor de communicatie met andere apparaten. Deze site sprak echter niet over het gebruik van gebogen glas.

Willow Glass
In het Californische hoofdkwartier in Cupertino zou Apple experimenteren met polshorlogeachtige apparaten die gemaakt zijn van gebogen glas. Deze zouden werken met het mobiele iOS platform. Corning behoort tot de bedrijven die gebogen glas in hun assortiment hebben. Apple heeft goede contacten met dit bedrijf, want Corning is ook de leverancier van het sterke Gorilla Glass dat bij de productie van de iPhone wordt gebruikt. Corning heeft afgelopen jaar het product Willow Glass ontwikkeld, dat net zo gemakkelijk zou ombuigen als een blaadje door de wind zonder te breken.

Het gebruik van gebogen glas voor een horloge zal echter wel een grote uitdaging zijn voor Apple. Pete Bocko, de technische directeur van Corning zegt dat Willow Glass zeker om een cilindervormig object kan worden gebogen, zoals een pols. Maar hij waarschuwt dat dit nog een hele toer zal worden om te realiseren. “Het menselijk lichaam beweegt op een onvoorspelbare manier. Het is een van de zwaarste meganische uitdagingen”, aldus Bocko.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: