abonneren

AOC Mars: Makers Remix OS presenteren all-in-one Android-pc

Jide brengt binnenkort zijn eerste all-in-one pc op de markt, die draait op Remix OS. Dit besturingssysteem is een aangepaste versie van Android, dat veel wegheeft van Windows.

Remix OS is al gewoon te installeren op je pc. Daarnaast verkoopt Jide een mini-pc, die standaard al op Remix OS draait. Aan de line-up wordt nu een all-in-one pc toegevoegd, waardoor je geen aparte monitor meer nodig hebt.

Specs

De zogeheten AOC Mars heeft een scherm van 24 inch en draait op een 2 GHz quadcore ARM Cortex-A53 processor (64 bit), in combinatie met 2 GB RAM en een ARM Mali 450 GPU. Er komen twee variaties van uit, een met 16 GB en eent met 64 GB opslagruimte.

Remix OS is in eerste instantie gewoon Android, maar dan geoptimaliseerd voor gebruik met toetsenbord en muis. Dat betekent onder meer zwevende vensters waarvan je zelf de positie kunt bepalen, als ook een heuse verkenner.

China

Jide is van plan de computer eerst alleen in China aan te bieden, voor een nog onbekende prijs. Daar wordt eerst gekeken hoeveel vraag er naar is, voor er internationele plannen worden gemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: remix, Os