abonneren

AMD vernieuwt Brazos-processoren

AMD brengt een nieuwe generatie AMD Fusion APU’s uit in de E- en C-serie voor notebooks, All-in-one-pc’s en desktops.De verbeterde APU’s bieden:

  • Verbeterde (hd) grafische mogelijkheden
  • Verbeterde prestaties met sneller geheugen
  • DisplayPort ++ voor het aansluitgen van hdmi of DisplayPort monitor of tv
  • 12 uur werktijd op een acculading voor de mobiele apparaten.

Volgens het persbericht van AMD zijn notebooks, netbooks en mini-pc’s met deze vernieuwde processoren vanaf vandaag verkrijgbaar. De nieuwe APU’s worden aangeduid met kreten als “Vision Technologie van AMD” en met HD-internet stickers.

Vernieuwing betreft twee processoren in de E-serie de AMD E-450 vervangt de E-350 en bied hogere kloksnelheden en ondersteuning voor het snellere ddr 1333 geheugen. De E-300 vervangt de E240 een heeft nu twee cores in tegenstelling tot zijn voorganger. Alle nieuwe E-serie processoren zijn nu dualcore-processoren.

De superzuinige C-serie is aangevuld met de C-60 die de C-50 vervangt. De C-60 heeft nu met AMD Turbo Core de mogelijkheid om de kloksnelheid naar behoefte te verhogen van 1 naar 1,33 GHz.

De vernieuwde Brazos-chips worden nog steeds volgens de 40-nm procestechnologie gemaakt. De AMD APU’s combineren CPU en GPU tot een geïntegreerde energiezuinige APU (Accelerated Processing Unit). De APU’s die door AMD onder de naam Fusion-processoren op de markt worden gebracht gebruiken 18 of 9 watt aan energie. Ze lenen zich volgens AMD dan ook bijzonder voor energiezuinige notebooks en netbooks. AMD heeft tot nu toe 12 miljoen APU’s verkocht. Van de E- en C-serie verkocht AMD er alleen in het tweede kwartaal van 2011 al meer dan vijf miljoen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie