abonneren

AMD presenteert eigen SSD's in samenwerking met Toshiba

AMD brengt drie nieuwe SSD's uit die speciaal voor gamers zijn bedoeld. Het is de eerste keer dat het bedrijf zich buiten CPU's en GPU's ook met schijfruimte bezig gaat houden. Het bedrijf werkt daarvoor samen met OCZ, dat onderdeel is van Toshiba.

De SSD's komen in drie verschillende formaten, van 120GB, 240GB en 480GB. De schijven hebben allemaal een leessnelheid van 550MB/s, en een schrijfsnelheid van 530MB/s, op de 120Gb-versie na (die een schrijfsnelheid van 470MB/s heeft).

Software

Inclusief de behuizing zijn de SSD's 7 millimeter hoog. De schijven hebben een SATA-600aansluiting, en worden geleverd van een 3,5"-adapter en de bijbehorende software om de schijf van de gebruiker te kopiëren.

Garantie

De schijven maken gebruik van dezelfde controllers die OCZ in zijn SSD's zet, en ook de 19-nm-nand is gebaseerd op Toshiba's eerdere werk. Het bedrijf heeft zelfs zo veel vertrouwen in zijn schijven, dat het maar liefst 4 jaar garantie op de SSD's geeft.

Het is overigens niet de eerste keer dat AMD zich buiten het veld van CPU/GPU begeeft - het bedrijf bracht eerder al DDR5-werkgeheugensticks uit onder eigen naam.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie