abonneren

AMD ontslaat twee topmannen

Na het ontslag van AMD-topman Dirk Meyer wijst de processorfabrikant nu twee andere topmannen de deur. Het gaat om Robert Rivet, de vice president en chief operations & administrative officer van AMD, en Marty Seyer, senior vice president of corporate strategy. De ontslagen lijken het gevolg van een nieuwe koers die AMD wil inzetten.
Beide medewerkers hebben op 8 februari hun laatste werkdag gehad.

 

 

Rivet kwam in 2000 als CFO bij AMD terecht. Daarvoor was hij director of finance bij Motorola's semiconductortak, die inmiddels door het leven gaat als Freescale Semiconductor. Rivet was bij AMD tot voor kort verantwoordelijk voor de toeleveringen, human resources en interne IT-projecten. Volgens AMD zullen Rivet en Seyer 'nieuwe kansen aangrijpen'. Rivet's positie wordt voorlopig opgevuld door John Docherty, de huidige senior vice president of manufacturing operations. Docherty komt rechtstreeks onder Thomas Seifert, de tijdelijke CEO van AMD te staan. Het team van Seyer zal voortaan verslag uitbrengen aan Harry Wolin, senior vice president van AMD.

 

Overigens keert AMD tevens twee flinke bonussen uit. Zo krijgt Seifert voor zijn positie als tijdelijke CEO in maart 2011 een bonus van $1,05 miljoen dollar, terwijl Emilio Ghilardi, de CSO (chief sales officer) een bonus van $942.865 krijgt uitgekeerd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord