abonneren

AMD netbook-processor uitgesteld

AMD heeft besloten de productie van de energiezuinige opvolger van de Brazos-processoren uit te stellen en wellicht af te blazen. De APU’s die op de planning stonden onder de codenaam Deccan waren bedoeld voor netbooks, notebooks en goedkope pc’s.

In plaats daarvan zal AMD een lichtgewijzigde versie van de Brazos-processor gaan maken de Brazos 2. Deze processor wordt door TSMC gemaakt op de 40 nm productietechnologie.

Deze beslissing is een gevolg van de productieproblemen van de Wichita APU die op de 28 nm gemaakt moet worden door Globalfoundries. Wichita is een ‘quadcore system on a chip’ die de basis vormt voor het Deccan platform.

Onduidelijk is of de productieproblemen een gevolg zijn van ontwerpfouten of puur aan de productietechnologie te wijten is. Wel is het duidelijk dat de relatie van AMD met Globalfoundries door deze problemen en het afblazen van deze productlijn flink bekoeld is. Het is dan ook de vraag of Globalfoundries de volgende generatie 28 nm chips nog gaan maken of dat AMD die aan TSMC uitbesteedt.

Globalfoundries is een in 2009 door AMD afgesplitste chipproductiebedrijf waar AMD nog steeds een flink aandeel in heeft.

Voorlopig zullen de energiezuinige netbooks en notebooks het moeten doen met de lichtverbeterde uitvoering van de dualcore Bobcat-processoren.

Via: Xbitlabs

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie