abonneren

AMD levert eerste ‘Bulldozer’-processor

AMD is begonnen met de levering van de eerste processoren die zijn gebaseerd op AMD’s ‘Bulldozer’ processorontwerp. We spreken hier over de 16-core Opteron 6200-processors.

AMD heeft de eerste chips ondertussen aan systeembouwers geleverd. Dit is ruim een maand later dan gepland. De eerste toepassingen kunnen in oktober verwacht worden. De meeste mensen zullen daar weinig van merken. De consumenten-versie van de ‘Bulldozer’chips die de codenaam ‘Zambezi’ dragen laten nog steeds op zich wachten.

De introductie van deze Bulldozers die bedoeld zijn voor desktop pc’s en als FX-processoren op de markt moeten komen, is al enige keren uitgesteld en wordt nu volgende maand verwacht. Het gerucht gaat dat AMD productieproblemen heeft. Ook zou AMD voldoende verschillende snelle varianten van de nieuwe processor klaar willen hebben, om klanten een goed alternatief voor Intels Core i7 te bieden.

AMD noemt de nu aangekondigde Opteron-processor een 16-core processor.  Toch is het meer een 8-core processor, met cores die elk twee threads aankunnen, vergelijkbaar met hyperhreading bij Intel. De Opteron 6200-processor is bedoeld voor servers en zal vooral ook zijn weg vinden in supercomputers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie