abonneren

AMD knabbelt aan marktaandeel Intel

Markleider Intel heeft nog steeds 79,3% van de pc-processormarkt in handen maar verliest een klein beetje aan AMD die nu 20,4% marktaandeel heeft.

Dit blijkt uit de cijfers van marktonderzoeker IDC die de kwartaalcijfers van pc-processoren (x86) naast elkaar legt. Zo groeit dit jaar het marktaandeel van AMD met 1,5 procent terwijl het aandeel van Intel met 1,5 % daalt. Via Technologies levert de resterende 0,3 %.

Zowel Intel als AMD introduceren steeds meer uitvoeringen van hun nieuwe processorfamilies. Intel met ‘Sandy Bridge’-processoren en AMD met Fusion-processoren combineren de CPU met een geïntegreerde grafische processor (IGP). Volgens IDC zijn al 60% van de nu verkochte processoren voorzien van een geïntegreerde grafische processor.

Als we de marktaandelen in 2011 bekijken per verschijningsvorm dan heeft Intel 84,4 % marktaandeel bij de mobiele processoren, eendaling van 1,9%. AMD groeit met 1,8 % naar 15,2 %, en Via heeft 0,4 % van de markt in handen.
Voor servers en werkstations levert Intel 94,5%, 0,6 procent meer dan vorig jaar. AMD daalt 0,6% naar 5,5%.
Bij de desktopprocessoren heeft Intel 70,9% aandeel, 1,5% minder dan vorig jaar. Het marktaandeel van AMD groeit ook hier met 1,5% naar 28,9%.

IDC voorspelt als vooruitzicht dat de totale verkoop van X86-processoren in 2011 met 9,3 % zal groeien. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord