abonneren

AMD gaat voor energiezuinige tabletprocessoren

AMD maakt nu officieel zijn tabletplannen bekend. Met een minder dan twee watt gebruikende X86 chipset hoopt AMD op de Windows 8 tabletmarkt straks een partijtje mee te blazen.

AMD heeft zijn nieuwe productroadmap bekendgemaakt. Hierop staan voor het eerst de plannen voor een ultra low power (ULP) processor voor de tabletmarkt.

AMD gaat voor de best verkopende marktsegmenten. Hieronder vallen: middensegment, eenvoudige computers en tablets. AMD verwacht daar de grootste groei.

AMD voegt daartoe in het ULP-segment een 4,5 watt processor aan de roadmap toe met de codenaam ‘Hondo’. Deze wordt nog onder de huidige energiezuinige ‘Brazos’ gepositioneerd. Deze processor krijgt een ULP-versie van de APU (accelerated processing unit). Deze 40 nm processor komt later dit jaar uit en zal in Windows 8 tablets gebruikt worden.

AMD 2012-2013

In 2013 komt AMD dan met 28 nm processoren met nieuwe GPU’s. De opvolger van de ‘Hondo’ wordt dan de ‘Temash’. Dan spreekt AMD over een ULP SOC  (system on a chip) die minder dan 2 watt moet verbruiken.

Ook in het notebook-segment gaat de 28 nm ‘Kabini’ de ‘Brazos’opvolgen. Ook hier wordt dat een ‘system on a chip’(SOC) die extreem energiezuinige notebooks mogelijk maakt. AMD spreekt hier over de tegenhanger van Intel’s Ultrabooks: door AMD ‘Ultrathins’ genoemd.

AMD verwacht veel groei in de markt van de ultra zuinige sub 2 Watt notebooks en tablets. AMD rekent daarbij op het succes van Windows 8 op tablets. Mocht dat niet lukken dan is er altijd nog Android op AMD.

Via: The Register

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie