abonneren

AMD gaat geen ARM-processoren maken

In tegenstelling tot sommige geruchten zal AMD geen ARM-processoren gaan maken voor tablets. AMD ziet meer heil in het optimaliseren van het eigen platform van Fusion-processoren voor het gebruik in tablets.

De tablet-markt wordt momenteel gedomineerd door chips gebaseerd op het ARM-ontwerp. Dit is een gevolg van het feit dat de huidige tablets zijn voortgekomen uit de doorontwikkeling van smartphones. Vooral de accuduur speelt hierbij een belangrijke rol

Er is volgens AMD geen reden waarom de X86-architectuur niet geschikt zou zijn voor tablets. Volgens AMD gaat de APU (accelerated processsing unit, een combinatie van processor en grafische chip) het spel veranderen. Er is nu al een accuduur van een dag mogelijk op een 11,6 inch notebook. De AMD APU’s bieden veel meer processorkracht dan de gangbare Windows compatibele chips tot nu toe. Het voordeel van de AMD APU is, dat er meer keuze is in besturingssystemen. AMD zal de Fusion-processoren optimaliseren voor het gebruik van bijvoorbeeld Android. De APU van AMD zal zich op volgens AMD op meerdere markten manifesteren.

Via: Xbitlabs

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie