abonneren

AMD Bulldozer presteert beter op Windows 8

AMD verwacht dat Windows 8 voor betere prestaties van de nieuwe AMD FX-processoren gaat zorgen. Windows 8 gaat beter om met multicore-processoren waardoor de 8-core AMD FX-processor beter tot zijn recht komt.

Uit de benchmarkresultaten blijkt dat de AMD FX-processoren nog niet kunnen tippen aan de topmodellen van Intels Core i7. Voor de liefhebbers van gamen op pc’s met AMD-processoren is er nog wat winst te behalen met de komst van Windows 8.

Dit blijkt uit benchmarks die AMD heeft gepubliceerd waarin de previewversie van Windows 8 wordt vergeleken met Windows 7. Zo is er bij het spelen van Deus Ex: Human Revolution 2 % prestatiewinst te behalen.  Battlefield 3 en Call of Duty Black Ops presteren 4 % beter en het spelen van Left 4 Dead 2 gaat maar liefst 10 % sneller.

Volgens AMD zijn de betere prestaties op Windows 8 een gevolg van de betere scheduler in het nieuwe besturingssysteem, die efficiënter gebruik maakt van multicore-processoren. Vooralsnog zijn er geen games die een 8-core processsor maximaal kunnen benutten. Wel tonen de resultaten aan dat de kans dat Windows 8 betere prestaties gaat leveren op muticore-computers in vergelijking tot Windows 7 wel aanwezig is. Wel zullen we moeten afwachten hoe dat in de definitieve uitvoering van Windows 8 zal uitpakken en of de betere prestaties ook op andere computerplatformen zullen optreden.

Via: Xbitlabs

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord