abonneren

AMD als eerste met USB 3.0 in chipsets

AMD is de eerste grote processorfabrikant die Superspeed USB in zijn chipsets gaat integreren. Intel is nog niet zover.

Het USB implementatie forum heeft aangekondigd dat de eerste chipset met USB 3.0-ondersteuning van AMD leverbaar zijn. Het gaat om de AMD A75 en A70M chipsets voor de Fusion-processoren.

De huidige usb 2.0-standaard is al tien jaar oud en usb 2.0-poorten zijn op vrijwel alle pc’s te vinden. Nu wordt het tijd om naar een hogere snelheid over te schakelen om de datastromen van digitale camera’s, camcorders en externe schijven sneller te verwerken. De snelheid van usb 2.0 is 480 megabits per seconde, USB 3.0 gaat tot 5 gigabits per seconde.

Een snelle invoering van de USB 3.0-standaard komt pas op gang als het standaard in de chipsets van de computer-processoren wordt ingebouwd. Nu moeten computerfabrikanten nog speciale chips voor de USB 3.0-poorten gebruiken. Het voordeel van USB 3.0 zit niet alleen in de snelheid. Een USB 3.0-poort kan een extern apparaat van meer stroom voorzien namelijk 900 mA in plaats van 500 mA via USB 2.0.

AMD is nu de eerste die de stap zet om de acceptatie van USB 3.0 te versnellen. Of Intel gaat volgen is nog de vraag, omdat Intel op twee paarden lijkt te wedden met de introductie van het nog snellere Thunderbolt (vh. LightPeak).

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: