abonneren

Amazon komt met eigen tablet

Amazon zal na de zomer een eigen tablet introduceren. Het wordt een Android-tablet waar dankzij de grote marktinvloed die Amazon heeft, veel van verwacht wordt.

Zo zet Amazon flink in op het succes van de tablet door er, volgens website Digitimes, om te beginnen maar liefst 1 tot 1,2 miljoen stuks te bestellen. Analisten verwachten dat Amazon er wel eens 20 miljoen van zou kunnen verkopen.

De kans is groot dat de Amazon tablet een eigen gebruikersinterface krijgt. Verwacht wordt dat de tablet geen bedrijging voor de Kindle e-reader hoeft te vormen. Met een tablet kun je veel meer dan alleen e-boeken lezen. De tablet wordt duurder en zal een aanvulling zijn op de Kindle.

Met de verwachte verkoopaantallen zou de Amazon-tablet in aantal direct al de nu verkrijgbare Android-tablets overstijgen. De concurrenten produceren er volgens Digitimes minder dan 1 miljoen stuks. Apple blijft vooralsnog de ongekroonde tabletkoning met ca. 14 miljoen te produceren iPads voor het derde kwartaal van dit jaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste Vacatures