abonneren

Amazon Kindle Fire verkoopt beter dan verwacht

Amazon zal naar verwachting nog voor het einde van dit jaar 4 miljoen Kindle Fire tablets verkocht hebben. Dit is 1,5 miljoen stuks meer dan eerder werd verwacht.

Dit blijkt uit de aangepaste schattingen van marktanalisten. De Kindle Fire is een groter succes dan op basis van zijn beperkte technische en functionele mogelijkheden zou mogen worden verwacht.

Sterk punt is de lage prijs ($199) en daarmee de lage aanschafdrempel. Volgens de analisten is de Kindle dan ook niet een(weg) zozeer een concurrent voor de Apple iPad maar meer voor de iTunes webshop.

Het grote pluspunt voor de Amazon Kindle Fire is het aanbod van content. Via deze content moet Amazon ook geld gaan verdienen.

Amazon verliest naar schatting drie dollar op iedere verkochte Kindle Fire. Dit wordt waarschijnlijk ruimschoots gecompenseert door de verkoop van apps en content voor de Fire. Voorlopig blijft de beschikbaarheid van de Kindle Fire beperkt tot de Verenigde Staten. De rest van de wereld zal dus nog even geduld moeten oefenen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: