abonneren

Amazon goed voor drie tot vijf miljoen tablets

Amazon, die volgens geruchten eigen Android-tablets zou introduceren, kan daar volgens marktanalist Forrester nog dit jaar drie tot vijf miljoen stuks van verkopen, mits de prijs goed is.

Tot nu toe is het nog niemand gelukt een significant marktaandeel te veroveren op de tablet-markt die door Apple met de iPad overheerst wordt. Apple heeft al meer dan 30 miljoen iPads verkocht.

Amazon heeft zelf nog geen enkele aanwijzing gegeven dat het bedrijf daadwerkelijk van plan is om met een eigen product te komen. Toch zou Amazon een goede kans maken omdat het bedrijf groot genoeg is en een eigen eco-systeem tot beschikking heeft om zowel de apparaten, als applicaties als de eventuele inhoud op efficiƫnte wijze te distribueren.

Wel moet Amazon de tablet dan onder de 300 dollar verkopen. Verwacht wordt dat Amazon de tablet dan met verlies moet verkopen, met de hoop om met de toenemende verkoop van content het verlies goed te maken.

Op deze manier kan Amazon zichzelf opwerken tot de iTunes van Android. Het kan dan aantrekkelijk worden voor andere Android-aanbieders om zich bij de Amazon-webshop aan te sluiten. Amazon zou op deze manier serieuze concurrentie voor Apple kunnen vormen en tegelijk het hele Androidplatform een stuk aantrekkelijker maken. Zowel voor gebruikers als applicatieontwikkelaars.

Dat Android tot nu toe op tablets niet echt is doorgebroken wordt vooral geweten aan de prijs. Dat er wel een markt voor alternatieve tablets is, wordt ironisch genoeg bewezen door de HP TouchPad. Sinds de TouchPad door HP in de uitverkoop is gedaan voor ongeveer 100 dollar, was die vrijwel direct uitverkocht.

Via: Digital Trends

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie