abonneren

Afbeelding smartwatch HTC opgedoken

De website EVleaks heeft een afbeelding online gezet waarop vermoedelijk een smartwatch van HTC te zien is. Het Taiwanese bedrijf lijkt dus ook bezig met een eigen slim horloge, dat draait op het Android Wear-besturingssysteem.

Het zou gaan om een 'artist impression', de indruk van een tekenaar of ontwerper over het design van het horloge. Het is niet bekend waar de afbeelding vandaan komt, maar vermoedelijk komt het van de ontwerpafdeling van HTC zelf.

Vierkant en metaal

Op de afbeelding is te zien dat het gaat om een vierkant horloge (net als de LG G Watch), met een metalen bandje. Het besturingssysteem dat op de afbeelding te zien is, is echter een eigen interpretatie van waar de smartwatch straks op moet draaien.

Android Wear

Uiteindelijk moet de smartwatch van HTC gaan draaien op Android Wear, het mobiele besturingssysteem van Google dat speciaal gemaakt is voor wearables zoals smartwatches.

Geen details

Er zijn geen verdere details bekend over HTC's smartwatch, maar het is niet ondenkbaar dat de fabrikant bezig is met een eigen horloge. Inmiddels zijn er al smartwatches op de markt van LG, Samsung en Motorola.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie