abonneren

Acer Aspire S5: 's werelds dunste ultrabook

Met de Aspire S5 claimt Acer de dunste ultrabook ter wereld gemaakt te hebben. Dit soort boude uitspraken horen we wel vaker van notebookfabrikanten, maar we moeten toegeven: 15 mm is inderdaad bijzonder dun.

De Acer Aspire S5 weegt minder dan 1,35 kg en beschikt over een hd-ready beeldscherm met een diagonaal van 34 cm (13,3 inch). Het ultrabook is voorzien van diverse Acer-features zoals
Acer Green Instant On - waarmee het apparaat snel (opnieuw) kan worden opgestart - en Acer Always Connect, waarmee data op de computer beheerd kan worden vanaf andere apparaten. Zelfs wanneer het ultrabook zich in sluimerstand bevindt.

MagicFlip I/O-poortpaneel
De Aspire S5 is Acer’s eerst ultrabook die is uitgerust met het MagicFlip I/O-poortpaneel. Deze zit net onder het scharnier verborgen. Het paneel wordt met een lichte druk op de MagicFlip-toets geopend zodat er toegang verschaft wordt tot verschillende I/O-poorten: HDMI, usb3.0 en Thunderbolt.
 
Hardware
De Aspire S5 wordt geleverd met een Intel Core-i-processor, SSD harde schijf, Dolby Home Theater v4 geluid, PowerSmart-accu - die volgens Acer een 3 keer langere levensduur (hoelang de accu dus bruikbaar blijf) heeft dan traditionele accu's - en een chiclet-toetsenbord. Specifieke concrete specificaties zullen verschillen per model.

Alleen nog maar ultrabooks?
Jim Wong, President van Acer Inc. zegt: "Ultrabook is een nieuwe trend die de standaard zal worden voor mobiele pc's. Klanten zullen merken dat de unieke kenmerken hiervan langzaam maar zeker in alle notebooks van Acer zullen gaan verschijnen." Betekent dit dat Acer wat notebooks betreft zich volledig gaat storten op de ultrabook? Acer heeft al in een ander bericht aangegeven dat er een nieuwe Acer Timeline reeks komt die alleen maar bestaat uit ultrabooks: de Timeline Ultra reeks.

De Aspire S5 is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2012.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: