abonneren

Aanpassing van TSMC’s A6 chipontwerp voor Apple nodig

Taiwanese chipfabrikant TSMC zal niet eerder dan in het tweede kwartaal van 2012 grote oplagen van Apple’s nieuwe A6-processoren kunnen maken.

Terwijl TSMC aangeeft dat de productiviteit van de 28 nm chiptechnologie behoorlijk hoog is en klanten die niet gebruiken omdat de economie tegenzit, lijkt het er op dat Apple nog een aangepast ontwerp van de A6 system on a chip (SoC) gaat maken voordat de massaproductie in 2012 van start gaat.

De A6, zou volgens de geruchten een SoC, gebaseerd op een quadcore ARM-processor moeten worden. Verwacht werd dat deze opvolger van de nu door Apple veel gebruikte A4 en A5 nog dit jaar zou verschijnen. Naar het er nu uitziet zal dit nog wel even op zich laten wachten.

De reden voor de aanpassing van het ontwerp is dat TSCM een 3D-productietechnologie wil gebruiken. Hiervoor is een aanpassing van het chipontwerp nodig. Tot nu toe was Samsung de enige leverancier van de processor-chips A4 en A5 die specifiek aangepast voor Apple worden gemaakt. Dat TSCM niet al eerder is ingeschakeld door Apple komt omdat TSCM het tot nut toe druk genoeg had met de productie van bestaande klanten als Nvidia en Qualcomm. Het is de vraag of Apple wellicht toch beide fabrikanten voor de productie van de nieuwe processoren wil inzetten, om niet van één leverancier afhankelijk te zijn.

Via: Eetimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Hardware

Tags:

Laatste reactie