abonneren

SPPX795GDH512 Extreme

De Sparkle SPPX795GDH512 Extreme is de 'extreme' variant van Sparkle's 7950 GT. Maar heeft het verhogen van de kloksnelheid eigenlijk wel zin?

Voor de nieuwe Extreme-variant van Sparkle geldt eigenlijk hetzelfde als voor de normale SPPX795GDH512-uitvoering in ons TestCenter. Het grote verschil zit hem in de kloksnelheid, die van 550 MHz naar 600 MHz is opgeschroefd.

Op de vraag of dit grote verschillen oplevert kunnen we duidelijk zijn: ja, al is het niet zoveel als de kloksnelheid u doet vermoeden. Van 550 naar 600 MHz is een winst van 9%, maar deze winst haalt u in de praktijk niet. Toch zien we in de meeste benchmarks, vooral bij hogere resoluties, snelheidswinsten die tussen de 5 en 6 procent schommelen.

Wie voor een 7950 GT-kaart gaat en écht het maximale uit zijn kaart wil halen zonder zelf over te klokken moet zeker een blik werpen op de Extreme-editie. Wanneer de verkoopprijs van deze kaart weinig verschilt van zijn 'normale' broertje is de kaart de aanschaf zeker waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nét even wat sneller dan de 7950 GT
  • geluidsniveau wordt er niet lager op
De Sparkle SPPX795GDH512 Extreme biedt net wat betere prestaties, maar daar legt u ook weer extra geld voor neer. De keus is aan u om te bepalen of u het prijsverschil wilt betalen voor ongeveer 6% snelheidswinst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Laatste reactie