abonneren

SF-PX88GT512D3-HP

De GeForce 8800 GT blijft één van onze favoriete grafische kaarten. Uitstekende prestaties, prettig geprijsd en vooral stil. Wat wilt u nog meer...

Net als alle andere nVidia-partners heeft ook Sparkle een eigen GeForce 8800 GT-kaart in het assortiment. We hebben deze kaart eerder aan de tand gevoeld als de overgeklokte MSI NX8800GT-T2D512E. Wat vooral opvalt is dat Sparkle het netjes bij de referentiewaarden van nVidia heeft gehouden, dus de klok draait op 600 MHz en het geheugen op 900 MHz. Vergelijken we de benchmarks met die van de MSI-kaart dan zien we de 3DMark06-score terugvallen van 13030 naar 12366. In games zien we ook een kleine terugval, zij het niet dramatisch.

Nu is het op zich geen probleem dat de Sparkle-kaart niet standaard overgeklokt is. Door middel van RivaTuner weten we de kaart stabiel op 690 MHz/1000 MHz te laten draaien, waarna we er een 3DMark06-score van 13599 uit weten te persen. De kaart wordt hierbij wel wat warm, dus op de lange termijn is het misschien niet zo slim om de kaart tot zijn uiterste te pushen, maar het geeft wel aan dat er fysiek waarschijnlijk weinig verschil is tussen de Sparkle- en MSI-kaart. Wanneer u deze eerste dus voor een paar tientjes goedkoper in de winkel ziet liggen, is de keuze snel gemaakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende prijs/prestatieverhouding
  • Niet standaard overgeklokt
Sparkle biedt met de SF-PX88GT512D3-HP een generieke GeForce 8800 GT die met wat aanpassingen prima over te klokken is naar het niveau van de concurrentie. Of u deze kaart moet kopen? Zodra u er enkele tientjes op bespaart in vergelijking met die overgeklokte concurrenten, zeker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie