abonneren

SF-PX86GT256-D3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De 8600 GT en de GTS moeten dé verkoopkannonen van nVidia worden. Ze zijn netjes geprijs en bieden toch de meest moderne stand der techniek, waaronder DirectX 10. Waar de GTS vooral gamers aanspreekt, is de GT bedoeld voor wie slechts zo nu en dan een spelletje speelt en vooral geld wil besparen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Sparkle heeft niets veranderd aan het referentieontwerp van nVidia: afgezien van een sticker op de cooler ziet de kaart er identiek uit aan het origineel. Is dat erg? Op zich niet, want er is niets mis met het referentieontwerp. De kaart heeft geen stroomconnector nodig, de koeler maakt niet vreselijk veel lawaai en de prestaties liggen boven die van voorganger GeForce 7600 GT.

Wie zo nu en dan een spelletje speelt zit prima bij de GeForce 8600 GT. De framerates die we zien zijn uiterst speelbaar bij de meest voorkomende resoluties. Zelfs met ingeschakelde high dynamic rendering, 8x anisotropische filtering en 4x anti-aliasing zakt de framerate bij 1280x1024 niet onder de 30 fps. Bij het gamen zal de kaart u geen onaangename energierekening bezorgen: we meten nooit meer dan 142 Watt aan energieopname voor ons complete systeem. Daarnaast is de kaart klein van formaat en past in één enkel slot. Netjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen stroomconnector
  • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • Minder geschikt voor gamen op 1600x1200
  • Geen hdcp
De GeForce 8600 GT is een uitstekende kaart voor de casual gamer. De kaart verbruikt weinig stroom en laat vooral op 1280x1024 nog prima waarden zien. Sparkle heeft weinig aan het referentiedesign gesleuteld, maar een minpunt is dit zeker niet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags: