Sapphire Radeon HD 7750 1GB Low Profile

Wie op zoek is naar een kleine, stille grafische kaart voor in een htpc, zit vaak goed bij de lowprofilekaarten van Sapphire. Deze HD 7750 is geen uitzondering.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • lowprofile voor htpc’s
  • nette prestaties
  • drie monitoruitgangen
  • Minpunten
  • geen verloopstukjes

Pc’s worden steeds kleiner en zuiniger. Jarenlang waren kleine moederborden en behuizingen een nicheproduct, maar het mini-itx-formaat en alle aanverwante producten zijn inmiddels gemeengoed. Vaak is het een uitdaging om een grafische kaart te vinden die probleemloos in een dergelijke behuizing geplaatst kan worden; je bent dan aangewezen op een lowprofilekaart, die half zo hoog is als een normale grafische kaart. Vaak is het probleem van deze lowprofilekaarten dat de prestaties niet bijster hoog zijn, waardoor je gamen kunt vergeten.
Sapphire stuurt ons zijn Radeon HD 7750 1GB Low Profile. Het kaartje maakt gebruik van de Radeon HD 7750-gpu. Geen hoogvlieger, maar zeker een behoorlijke middenmoter als het gaat om 3D-prestaties. Wie niet per se de hoogst mogelijke grafische instellingen in games vereist en het geen probleem vindt om een tandje terug te schakelen, kan met deze HD 7750 prima vooruit. Met zo’n 12.700 3DMark Vantage punten is deze Radeon HD 7750 sowieso een stuk sneller dan de onboard-gpu’s die we vaak op mini-itx-bordjes tegenkomen. Qua videomogelijkheden en 2D-accelleratie laat de kaart niets te wensen over.
Bijkomend voordeel: de Radeon HD 7750 kan drie monitoren tegelijkertijd aansturen. Dat maakt de Sapphire Radeon HD 7750 1GB tevens een ideale upgrade voor kleinbehuisde kantoor-pc’s. Het mag gerust een klein wonder genoemd worden dat het Sapphire daadwerkelijk is gelukt om drie monitoraansluitingen op een lowprofilekaart te stoppen: dvi, mini-displayport en mini-hdmi. Helaas ontbreken er verloopstukjes van mini-hdmi-naar-hdmi, daar zul je dus zelf even naar moeten zoeken.
De prijs van de kaart zal rond de € 99 moeten liggen, maar op het moment van schrijven hebben de Sapphire Radeon HD 7750 nog niet in de Nederlandse winkels gezien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags: amd, grafische kaart, sapphire