abonneren

Radeon X1950 Pro AGP

Nu Windows Vista eindelijk op de markt is, is ook de interesse naar moderne agp-kaarten weer aangewakkerd. Er zijn namelijk nog genoeg mensen die hun oude systeem willen upgraden naar Windows Vista, maar niet beschikken over pci-express-poorten.

Sapphire biedt op dit moment de beste prestaties op agp-gebied: een grafische kaart met ATI's Radeon X1950 Pro. Deze kaart zet nieuwe records voor agp: in vergelijking met de snelste agp-kaart van nVidia, de GeForce 7800 GS, is de X1950 Pro een flinke stap vooruit. Ook actueel zijn de twee dual-link dvi-uitgangen waar de kaart van voorzien is. Daarmee kunnen twee monitoren tot een resolutie van 2560x1600 beeldpunten aangestuurd worden. Omdat ook de hdcp-kopieerbeveiliging ondersteund wordt, is de kaart hdtv-compatibel.

Wie de kaart in zijn systeem wil installeren moet rekening houden met de voeding. Sapphire raadt een 400 Watt-voeding aan: op de grafische kaart zijn twee molexaansluitingen te vinden, aangezien de agp-poort geen 80 Watt kan leveren. Met een goede stroomvoorziening, een snelle processor en ruim intern geheugen maakt deze X1950 Pro-kaart van Sapphire een oudere pc grafische weer up to date. De 230 euro is deze kaart dan ook meer dan waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beste agp-kaart op de markt
  • Twee dual-link dvi-uitgangen
  • Kaart mag stiller
De Sapphire Radeon X1950 Pro is de snelste en meest moderne grafische kaart voor wie nog over een agp-systeem bezit en dit naar de laatste stand van de techniek wil updaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie