abonneren

Radeon HD4650 1GB

Wie niet van zijn grafische kaart verwacht dat het terabytes per seconde aan gamingdata kan verwerken, is vast helemaal tevreden met de HD4650 van Peak. 320 shading processors, 1GB gddr2-geheugen, een stille koeler en alle hd-codecs aan boord. Wat wil je nog meer?

De HD4650 heeft als basis een RV730 waarin ATI 320 shaders heeft verwerkt. De tijdelijke data kan de 4650 kwijt in de 1GB aan ddr2-geheugen. Het is ruim voldoende, maar echt snel is ddr2 natuurlijk niet. Overigens heeft een type hoger – de HD4670 – wél gddr3, maar daar betaal je wel 20 euro meer voor.
Voor normaal gebruik, biedt de 4650 meer dan voldoende kracht. Zo is Unreal Tournament 3 prima speelbaar op hoge resoluties. Op 1600 bij 1200 zien we nog steeds 50 frames per seconde. De zwaardere spellen als World in Conflict of Crysis is de 4650 niet geschikt voor, maar dat is logisch in deze prijsklasse. Overigens laat de 3dMark Vantage-score van 1904 dat al zien.
Zoals het intro al meldt, heeft de HD4650 alle videocodecs aan boort. Of u nu blu-ray kijkt, dvd’s afspeelt of media streamt: de HD4650 speelt het probleemloos af. En dat maakt deze kaart uitermate geschikt voor een mediacenter die ook nog wel eens gebruikt wordt voor het spelen van een spelletje.
Dankzij het 55nm-procedé springt de ATI zuinig om met energie. Tevens blijft de hitte redelijk binnen de perken. In ieder geval bij onze PEAK die gebruik maakt van een stille en efficiënte - helaas wel dual slot - koeler. Ook een handige bijkomstigheid van het geringe energieverbruik is dat de 4650 geen extra pci-express stroomaansluiting nodig heeft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Alle videocodecs geïntegreerd
  • Stille koeler
  • Energiezuinig
  • Geen extra pci-express stroomaansluiting nodig
  • Neemt twee slots in
We zijn bijzonder tevreden over de HD4650. Het is een veelzijdige budgetkaart die over voldoende rekenkracht beschikt om de meeste spellen netjes op het scherm te toveren. Combineer dat met een gering energieverbruik en je hebt een zeer interessant kaartje voor een htpc die nog wel eens voor spellen wordt gebruikt! De distributeur van Peak Hardware is Vip Computers: www.vip-computers.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Laatste reactie