abonneren

POV GTX 680 Exo overklokt dynamisch

Videokaarten fabrikant Point of View (POV) heeft een nieuwe videokaart gelanceerd: de POV GeForce GTX 680 Exo: een high end videokaart die standaard dynamisch 10 procent kan overklokken wanneer deze performance nodig is.

De GeForce GTX 680 is van zichzelf al een krachtige grafische kaart, maar Point of View heeft er nog een schepje bovenop gedaan. De POV GeForce GTX 680 Exo is in staat zo'n 10 procent sneller te draaien dan het standaardmodel.

GTX 680 Exo met automatische overklok

Een bijzonder aspect van de POV GeForce GTX 680 is echter dat de videokaart niet altijd 10 procent sneller draait dan een standaardmodel. Pas wanneer dat extra beetje kracht echt nodig is, zoals bij het spelen van een zware game, zal de overklokte snelheid automatisch in werking treden tot maximaal 1176 MHz.

POV GeForce GTX 680 Exo koeling

Point of View heeft als gevolg van de overklokfunctionaliteit ook de koeling aangepast van de GTX 680 Exo. Dit met het doel zowel de temperatuur als de blaasherrie van de fans te verlagen. Voor koeling werkt Point of View veel samen met Arctic Cooling, en dat geld ook voor de GTX 680 Exo. Het resultaat is een triple fan koeler die aan de achterkan voorzien is van een aluminium plaat om de hitte beter te verspreiden. De videokaart is hierdoor iets dikker dan de 2 sloten die de kaart in beslag neemt op het moederbord.

POV GeForce GTX 680 exo specificaties

Hieronder zie je de specificaties van de GeForce GTX 680 Exo. Volgens Point of View is de videokaart overal in Europa goed verkrijgbaar. Desondanks zien we de kaart op dit moment nog nergens te koop en is ook de verkoopprijs niet gegeven.

Graphics Engine  GTX680 (40nm) 
Interface  PCI-Express 3.0 
Video memory  2048 MB DDR5 
Base clock  1110 Mhz 
Boost clock  1176 Mhz 
Memory clock  6008 Mhz 
CUDA cores  1536
Memory bus  256 bit 
DVI-I  2x dual link 
HDMI  1x mini-HDMI 
DisplayPort 1x 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Grafische kaarten

Tags: geforce, Point Of View