abonneren

NX8600GT-T2D256EZ

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De 8600 GT en de GTS moeten dé verkoopkannonen van nVidia worden. Ze zijn netjes geprijs en bieden toch de meest moderne stand der techniek, waaronder DirectX 10. Waar de GTS vooral gamers aanspreekt, is de GT bedoeld voor wie slechts zo nu en dan een spelletje speelt en vooral geld wil besparen.

Net als Asus heeft ook MSI aan het referentiedesign van nVidia gesleuteld, maar ditmaal mét succes. MSI heeft het voor elkaar gekregen de 8600 GT geheel passief te koelen. De heatpipes zijn aan de forse kant, maar voornamelijk aan de bovenkant van de kaart geplaatst. Hierdoor neemt MSI's 8600 GT toch maar één slot in beslag. We hebben de kaart op meerdere moederborden geplaatst en de heatpipe blijkt nergens voor problemen te zorgen. Netjes.

Wie zo nu en dan een spelletje speelt zit prima bij de GeForce 8600 GT. De framerates die we zien zijn uiterst speelbaar bij de meest voorkomende resoluties. Zelfs met ingeschakelde high dynamic rendering, 8x anisotropische filtering en 4x anti-aliasing zakt de framerate bij 1280x1024 niet onder de 30 fps. Bij het gamen zal de kaart u geen onaangename energierekening bezorgen: we meten nooit meer dan 140 Watt aan energieopname voor ons complete systeem.

MSI heeft overigens meer gedaan dan de kaart passief koelen: na het draaien van benchmarks valt ons op dat de kaart sneller is dan de concurrentie. Zo schiet de score van 4530 naar 4772 omhoog in 3DMark en halen we in alle spellen net een aantal extra frames per seconde. Dat, plus de passieve koeling, geeft de MSI-kaart een streepje voor op zijn concurrenten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen stroomconnector
  • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • Passieve koeling
  • Minder geschikt voor gamen op 1600x1200
  • Geen hdcp
De GeForce 8600 GT is een uitstekende kaart voor de casual gamer. De kaart verbruikt weinig stroom en laat vooral op 1280x1024 nog prima waarden zien. MSI heeft de kaart een niveau hoger getild door hem niet alleen sneller te laten lopen, maar hem ook nog eens passief te koelen. Wat ons betreft is dit dé 8600 GT-kaart die u in huis zou willen halen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Laatste reactie