abonneren

NX7600GT-VT2D256E-HD

De NX7600GT-VT2D256E-HD is de eerste kaart van MSI die geschikt is voor hdtv en hdcp. Handig voor als u uw computer aangesloten heeft op een high definition lcd-tv. Daarnaast biedt de kaart dynamische overklokmogelijkheden voor wie het onderste uit de kan wil halen.

De 7600 GT is een van de meest populaire grafische kaarten van het moment. Niet verwonderlijk, gezien de uitstekende prijs/prestatieverhouding. Normale 7600 GT-kaarten zijn singleslot-oplossingen met een svhs-uitgang; de VT2D256E-HD-uitvoering van MSI wijkt hier behoorlijk van af. Het is jammer dat de kaart meer ruimte inneemt met zijn dualslot backplate, maar u krijgt er wel wat voor terug: naast video-in/video-out-mogelijkheden is de kaart ook geschikt voor hdtv-output. Om helemaal klaar te zijn voor de toekomst ondersteunt MSI ook hdcp-beveiliging. Dat betekent dat u met de nieuwe meegeleverde PureVideo HD-applicatie in de toekomst gewoon uw HD-DVD en Blu-Ray-films kunt afspelen naar uw tv. Grafische kaarten die geen hdtv/hdcp ondersteunen zullen dit ófwel niet kunnen, ófwel de film in een lagere resolutie weergeven. De hdtv-signalen worden overigens via dvi uitgestuurd, een hdmi-uitgang mist vooralsnog.

De kaart zelf is voorzien van een flinke cooler, vermoedelijk bedoeld om de gpu en geheugenchips te koelen bij het overklokken. De kaart ondersteunt MSI's Dynamic Overclocking Technology waarmee er in theorie 10% meer uit de kaart te halen is dan nVidia's referentiewaarden. De grotere koeler betekent helaas ook dat de kaart meer lawaai maakt: wie stil wil gamen kan beter op zoek naar een andere oplossing.

De NX7600GT-VT2D256E-HD scoort in standaardconfiguratie alleszins redelijk. In 3DMark06 haalt de kaart een score van 3070 (2774 met ingeschakelde AA/AF). In gamebenchmarks laat de kaart zien dat zelfs op 1600x1200 games nog te spelen zijn, al is het gebruik van antialiasing op deze resolutie niet meer raadzaam. Wie graag games met high definition rendering speelt zit tot een resolutie van 1280x1024 goed met deze kaart.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hdtv/hdcp-compatibiliteit
  • vivo-mogelijkheden
  • degelijke overclocking
  • groot en luidruchtig
De NX7600GT-VT2D256E-HD is een erg aantrekkelijke kaart: bovenop de standaard 7600 GT-configuratie vinden we uitgebreide vivo-ondersteuning, hdtv/hdcp-compatibiliteit en goede overklokmogelijkheden. Het enige dat mist is een hdmi-aansluiting. Wie het extra geld er voor over heeft, heeft aan deze kaart een prima alleskunner.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie