abonneren

NX7600GT Diamond Plus

Hoewel de GeForce 7600 GT niet de snelste kaart van nVidia is, geldt de NX7600GT Diamond Plus tóch als een interessante kaart. Waarom? Eén woord: hdmi.

Vrijwel alle grafische kaarten die u in de winkel tegenkomt zijn voorzien van een vga-uitgang, een dvi-uitgang of een combinatie hiervan. De enige vernieuwing die we het laatste jaar hebben kunnen constateren is het inbouwen van hdcp-compatibiliteit voor de dvi-uitgang. Dit wil zeggen dat, als u een signaal wilt weergeven dat voorzien is van het hdcp protectiemechanisme, de grafische kaart hiermee overweg kan. Het nadeel? Hdcp-content is er eigenlijk nog niet.

Om op de toekomst voorbereid te zijn is het in ieder geval wél handig dat een grafische kaart met hdcp om kan gaan. Maar niet alle tv's hebben een hdcp/dvi-ingang. Steeds populairder is namelijk de hdmi-kabel, die zowel beeld als geluid kan overdragen. Met de NX7600GT Diamond Plus introduceert MSI de allereerste grafische kaart die voorzien is van een hdmi-uitgang én een dvi-uitgang. Uiteraard beiden met ondersteuning van hdcp.

Over de kaart zelf valt vrij weinig te zeggen. Met een 3DMark06-score van 3372 scoort de NX7600GT Diamond Plus gewoon op het niveau van overige 7600 GT-kaarten. De fan op de kaart produceert een middelmatig geluidsniveau; een passieve koelmethode blijft uiteraard te verkiezen boven een actieve maar is voor de 7600 GT vooralsnog geen optie.

Sluiten we de NX7600GT aan op een lcd-scherm via de hdmi-connector dan krijgen we een mooi, strak beeld. Dit beeld is overigens niet anders dan via de dvi-uitgang. Verwacht dus geen wonderen als u deze kaart aanschaft. Wat vreemd is, is dat er geen mogelijkheid is (met de meegeleverde kabel althans) om ook geluid over de kabel te sturen. We hoopten op een kabel waar aan de pc-kant connectoren voor de geluidskaart aangebracht zouden zijn, maar helaas.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hdmi-compatibel
  • hdcp via hdmi en dvi
  • geen passieve koeling
  • geen geluid via hdmi
De NX7600GT Diamond Plus van MSI is bedoeld voor wie zijn lcd-tv via hdmi wil aansluiten op de grafische kaart. Veel voordeel ten opzichte van dvi haalt u hier niet uit, dus dat alleen rechtvaardigt de aankoop van deze kaart niet. Feit blijft dat de 7600 GT wel goed geschikt is voor midrange gaming, dus wie toch een nieuwe kaart nodig heeft kan de NX7600GT Diamond Plus zeker in overweging nemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags: