'Nieuwe AMD Radeon-serie lanceert gelijktijdig met Battlefield 4'

AMD wil zijn nieuwe lichting videokaarten in de Radeon-serie lanceren op de releasedatum van Battlefield 4, volgens de laatste geruchten. Als hardwarepartner van Battlefield-producent EA zou dat best wel eens een logisch zet kunnen zijn voor AMD. De kaarten zelf krijgen naar verluidt behalve parallelle ook seriële processorcores mee.

Er zijn aanwijzingen dat AMD de nog niet aangekondigde Volcanic Island-videokaarten tegelijk met de release van Battlefield 4 zal uitbrengen. De geruchten over het bestaan van de nieuwe videokaarten gonzen sinds kort. In deze Volcanic Island-serie krijgen de grafische kaarten namen van eilanden die bij de Ring of Fire horen. Dit is een ‘ring’ van vulkanisch bijzonder actieve eilanden in de Grote Oceaan. De meest geavanceerde nieuwe videokaart zou de naam Hawaii dragen.

De architectuur van de nieuwe serie videokaarten zal er anders uitzien dan voorheen, zou uit een gelekt diagram blijken. De gpu zal als het diagram echt blijkt zowel parallelle als seriële processorkernen krijgen. Verder zouden de gpu’s op 20 nanometer gemaakt worden. De fabriek TSMC zou de productietechniek hiervoor in het laatste kwartaal op de planning hebben staan. Vlaggenschip Hawaii zou 4096 streamprocessors krijgen, 4 geometrie-engines, 16 seriële processorcores, 256 tmu’s en 64 rop’s. De geheugen-interface zal 512 bits breed zijn, volgens de geruchten.

De releasedatum van Battlefield 4 is 31 oktober. Aangezien fabrikant van de grafische kaarten TSMC zou voorlopen op de productieplanning, kunnen de geruchten heel goed kloppen. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Grafische kaarten

Tags: battlefield 4, amd, amd radeon, volcanic island