abonneren

GTX 285 Super Pipe

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Snelle videokaarten worden doorgaans vrij warm. Dat weet iedere enthousiast en technicus. Daarom is het noodzakelijk een goede koeler te monteren. MSI heeft voor zijn topmodel – de GTX 285 – een geavanceerde heatpipekoeler ontwikkeld met twee ventilatoren. Kan deze bruut zijn hoofd koelhouden onder volle belasting?

De MSI GTX 285 SuperPipe beschikt over een koeler met maar liefst vijf heat pipes. Twee van de vijf hebben een diameter van 8 millimeter. Nu is dat wel een beetje jammer, maar met vijf heatpipes is er koelingcapaciteit genoeg. Zeker omdat een tweetal ventilatoren helpen met het afvoeren van de hitte.

Stilte


De standaardkoeler van de GTX 285 is prima, maar zeker niet meer dan dat. Wie gaat overklokken met deze standaardkoeler, zal merken dat de kaart behoorlijk warm wordt. Door deze toename in temperatuur, gaat de ventilator harder draaien. En wie de kaart dan vol belast, kan beter een paar oordopjes klaarleggen, want het kabaal dat dan uit de kast komt, is alles behalve prettig.
De koeler van MSI presteert op alle vlakken beter. Ten eerste kan hij beter met de overtollige warmte overweg en ten tweede is hij een stuk stiller. Dit is uiteraard te danken aan de twee ventilatoren die een stuk minder snel hoeven te draaien, omdat ze niet alleen een grotere diameter hebben, maar ook met z’n tweeën zijn.

Lekker vlot


Hoewel de MSI standaard niet overgeklokt is, presteert de kaart uitstekend. Dat is niet verwonderlijk, aangezien de specificaties van de GTX 285 uitstekend zijn. Zodoende zien we op ons nieuwe testplatform dat bestaat uit een Core i7 965 Extreme met 6 GB ddr3 1600 van Adata en een Western Digital Raptor-hardeschijf een GPU-score van 12.084 bij 3DMark Vantage. In 3dMark06 scoort het systeem 19.431 punten, waarbij de GTX 285 een sm 3.0-score neerzet van 8691.
Als we een paar spellen loslaten op de MSI, blijkt dat er behoorlijk wat rek in de videokaart zit. De World In Conflict-benchmark laat nog steeds 54 frames per seconde zien bij een resolutie van 1600 bij 1200. Prima score! En ook Crysis draait met 51 frames per seconde nog steeds uitstekend bij deze resolutie. Het is dus mogelijk zeer zware spellen op full-hd resolutie te spelen met deze videokaart! En daarbij moet vermeld worden dat de MSI nagenoeg onhoorbaar blijft.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Erg stille en efficiënte koeler
  • Prima prestaties
  • Goed overklokbaar
  • Geen!
De MSI GTX 285 SuperPipe is een erg prettige versie van de bloedsnelle nVidia GTX 285. De aangepaste koeler zorgt voor een stille, koel draaiende videokaart die eventueel goed over te klokken is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie