abonneren

Gigabyte GeForce GTX 660 Ti OC

Nvidia’s nieuwe GeForce GTX 660 Ti-gpu is ideaal om te gamen op een enkel full-hd-scherm. Gigabyte doet er een schepje bovenop door de videokaart te overklokken.

We geven nVidia gelijk: alle geteste games zijn uitstekend speelbaar in full-hd met hoge beeldinstellingen. Vaak zijn zelfs de hoogste settings met 4x AA prima mogelijk. Wie echt altijd op full-hd voldoende prestaties wil, moet een wat snellere kaart kiezen (zoals de dure GTX 680). Wie het niet erg vindt om sporadisch een stapje terug te doen in de 3D-instellingen, kan prima met de GTX 660 Ti uit de voeten.
Voor amper meer dan de prijs van een normale GTX 660 Ti kun je bij Gigabyte aankloppen voor een GeForce GTX 660 Ti OC. OC staat natuurlijk voor overclock. Het gaat niet om een paar megahertz: Gigabyte heeft zijn best gedaan om meteen een behoorlijke overklok mee te geven. De gpu werkt op 1033 MHz in plaats van de standaard 915 MHz, een waarde die we overigens ook bij concurrenten zien. Vergelijken we de kaart met andere GTX 660 Ti-videokaarten die we hebben getest, dan steekt hij niet echt boven het maaiveld uit. De prestaties liggen in lijn met concurrerende overgeklokte GTX 660-modellen.
Gigabyte heeft de kaart voorzien van de eigen WindForce-koeler, die gebruikmaakt van twee flinke ventilatoren. De geluidsproductie is 44,5 dB(A) gemeten op tien centimeter afstand. Dat is niet weinig, want we weten van Asus en MSI dat het stiller kan, al zijn er wel degelijk concurrenten (EVGA, Zotac) die nog veel meer lawaai produceren. De temperaturen zijn in orde, wat het gemakkelijker maakt om wat extra prestaties uit de kaart te knijpen wanneer je zelf gaat overklokken.
Met een straatprijs van net iets meer dan € 300 is deze GTX 660 Ti OC zeker geen miskoop, maar onze voorkeur gaat toch naar de identiek presterende, doch stillere MSI N660Ti Power Edition 2GD5/OC.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags: Gigabyte, Grafische Kaarten

Laatste reactie