abonneren

EN8600GT-2DHT-256M-A

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De 8600 GT en de GTS moeten dé verkoopkannonen van nVidia worden. Ze zijn netjes geprijs en bieden toch de meest moderne stand der techniek, waaronder DirectX 10. Waar de GTS vooral gamers aanspreekt, is de GT bedoeld voor wie slechts zo nu en dan een spelletje speelt en vooral geld wil besparen.

In tegenstelling tot Sparkle heeft Asus gesleuteld aan het referentiedesign en de kaart voorzien van een nieuwe, speciale cooler. De grote vraag blijft waarom, want de GT wordt van zichzelf niet zó warm dat er een andere cooler nodig is. Voor overklokken zou de cooler wel van pas kunnen komen, maar waarom Asus de kaart van de fabriek uit dan niet overklokt is ons een raadsel. Wat ons vooral irriteert is dat de cooler zover uitsteekt dat er geen andere kaart meer naast te plaatsen is. De 8600 GT heeft dus twee sloten nodig.

Wie zo nu en dan een spelletje speelt zit prima bij de GeForce 8600 GT. De framerates die we zien zijn uiterst speelbaar bij de meest voorkomende resoluties. Zelfs met ingeschakelde high dynamic rendering, 8x anisotropische filtering en 4x anti-aliasing zakt de framerate bij 1280x1024 niet onder de 30 fps. Bij het gamen zal de kaart u geen onaangename energierekening bezorgen: we meten nooit meer dan 150 Watt aan energieopname voor ons complete systeem. Dat is enkele Watt meer dan bij Sparkle, wat te wijten is aan de energiehongerige cooler.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen stroomconnector
  • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
  • Minder geschikt voor gamen op 1600x1200
  • Grote cooler vereist twee sloten
  • Geen hdcp
De GeForce 8600 GT is een uitstekende kaart voor de casual gamer. De kaart verbruikt weinig stroom en laat vooral op 1280x1024 nog prima waarden zien. Hoewel we het normaliter lovenswaardig vinden dat er aan het referentiedesign gesleuteld wordt, heeft Asus weinig nuttigs toegevoegd en alleen maar minpunten gecreeëerd. Jammer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie