abonneren

e-GeForce 8800 GTX ACS3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De snelste grafische kaart tot nu toe in ons testlab komt uit de stal van EVGA. Als basis is gekozen voor de supersnelle GeForce 8800 GTX-chipset van nVidia, maar EVGA heeft flink aan de chipset gesleuteld om er het maximale uit te halen.

De specificaties van de ACS3-variant zien er flink anders uit dan die van de originele 8800 GTX. Zo loopt de grafische chipset op 625 MHz, dat is 50 MHz meer dan het referentiedesign. Het geheugen draait 200 MHz sneller en komt zo op 2 GHz uit. Dat het verhogen van de kloksnelheden inderdaad effect heeft bewijzen onze benchmarks, die een performancetoename van ongeveer acht procent registeren ten opzichte van de normale GTX-kaarten.

De EVGA e-GeForce 8800 GTX AC3 weegt bijna een kilo. In plaats van de kunststof behuizing die nVidia voor hun referentiedesign gebruikt, heeft EVGA er voor gekozen om de koeler te voorzien van een metalen behuizing. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het heeft ook nog een licht effect op de geluidsproductie. Met 23 dB(A) blijft de kaart in 2d-modus zo goed als onhoorbaar -- voor een high-end-kaart is dat geen vanzelfsprekendheid. Pas wanneer de kaart op 3d overgaat dan is het geluidsniveau met 48 dB(A) aanzienlijk hoger.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Topprestaties
  • Loodzwaar
  • Duur
Deze grafische kaart van EVGA biedt extreem hoge prestaties, is DirectX 10-compatibel, kan overweg met hdcp via de twee dual-link dvi-uitgangen en is daarmee het neusje van de zalm voor elke zichzelf respecterende gamer. De prijs van € 580 is zeker niet overdreven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Grafische kaarten

Tags: