Asus komt met eigen Radeon RX 480-kaart genaamd 'Strix'

Asus komt met een eigen versie van de Radeon RX 480-gpu. De 'Strix' krijgt drie ventilatoren voor extra koeling, en valt onder de Republic of Gamers-lijn.

AMD kondigde de Radeon RX 480 vorige maand aan tijdens de Computex-beurs. Het is een high-end-videokaart met een opvallend lage prijs die vooral voor gaming en virtual reality bedoeld is.

Lees hier onze eerste indruk van de RX 480.
 

Strix

Asus is de eerste fabrikant die zijn eigen versie van de gpu aankondigt. Het bedrijf noemt de videokaart op zijn site. Het bedrijf noemt de kaart de ROG Strix, die valt binnen de Republic of Gamers-lijn.

Opvallend is dat de Strix 3 grote fans heeft die zorgen voor meer koeling. In veel reviews van de kaart wordt al genoemd hoe die wel erg warm kan worden.
 

Onbekende release-datum

De GPU heeft een 8 GB-DDR5-geheugen dat op 8 GHz werkt op een 256-bit memory bus. Meer details zoals de kloksnelheid van de kaart zijn nog niet bekend. Het is ook nog niet bekend wanneer de kaart uitkomt en wat die gaat kosten. AMD heeft de RX 480 zelf een adviesprijs van € 260,- gegeven voor de 8 GB-versie. De 4 GB-versie van de kaart kost € 220,-.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Grafische kaarten

Tags: amd, asus, gpu, amd radeon rx 480, strix, amd radeon