abonneren

AMD Radeon HD 7000M voor notebooks

AMD brengt zijn Graphic Core Next generatie grafische chips nu ook naar het mobiele platform. Nu zijn betere grafische prestaties bij een lager energiegebruik ook voor notebooks beschikbaar.

De Radeon HD 7000M-serie bestaande uit de 7700-, 7800- en 7900-serie gebruiken allemaal het GCN-ontwerp dat wordt geproduceerd op 28 nm chiptechnologie. De nieuwe grafische chips voor mobiel gebruik zijn gebaseerd op het ontwerp dat ook voor de meest recente desktop-gpu’s gebruikt wordt. De eerder 7000M –gpu’s waren meer opnieuw uitgebrachte varianten van de voorgaand 6000M-serie.

Naast de nieuwe grafische cores introduceert AMD ook de Enduro-technologie die naadloos overschakelen tussen de geïntegreerde gpu in de processor en de discrete Radeon GPU mogelijk maakt. Hiermee kan in mobiele toepassingen de nodige energie bespaard worden. Afhankelijk van de noodzaak wordt de meest efficiente gpu gebruikt en indien nodig zijn er krachtige grafische prestaties beschkbaar. De Radeon 7000M-serie biedt Direct X11.1-ondersteuning en geavanceerd energiegebruik. De nieuwe grafische chips zijn geschikt voor notebooks met de Intel Sandy-Bridge als de Ivy Bridge-processoren.

Zie hier de specficaties van de drie series.

AMD HD7000M specs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Grafische kaarten

Tags: AMD, Radeon

Laatste reactie