}
abonneren

AMD meldt beveiligingslek auto-update Catalystdrivers

AMD heeft een beveiligingslek gevonden in de auto-updatefunctie van AMD Catalyst Control Center. Met deze software worden videokaartdrivers geïnstalleerd op de pc. Het betreft AMD Catalyst Control Center voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8.

AMD kwalificeert het risico van dit beveiligingslek als klein, maar blijkbaar is het lek erg genoeg om tot actie over te gaan. AMD belooft begin 2013 met een update van de Catalyst Control Center te komen, en raadt zijn klanten aan om de nieuwste Catalyst Control Center te installeren.

De auto-updatefunctionaliteit zal in de toekomstige versies van Catalyst Control Center ontbreken. Gebruikers zullen voor toekomstige updates weer ouderwets een bezoekje moeten brengen aan de website van de hardwarefabrikant.

Klanten die AMD Catalyst Control Center hebben geïnstalleerd voor hun videokaart wordt aangeraden om de auto-updatefunctie nu al uit te schakelen in Catalyst Control Center. Dit kan door de optie Automatically Check For Updates uit te schakelen via AMD Catalyst Control Center > Information > Software Update. Of zij moeten de meldingen van de AMD Catalyst driver negeren die aanraadt om te updaten naar de nieuwste driver.

Op de website van AMD vind je meer informatie over dit beveiligingslek.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Grafische kaarten

Tags: games, PC, AMD, videokaarten

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI