Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Review: Externe 5.1 geluidskaart van Sitecom

Niet alle computers - en dan vooral notebooks - beschikken over uitbreidingsmogelijkheden voor een interne geluidskaart. Bovendien wagen velen zich liever niet aan de installatie van een dergelijke kaart. Met behulp van de Sitecoms CN-126 USB 5.1 audioadapter kan gelukkig iedereen eenvoudig een surround-omgeving creëren.
Sitecom mikt met dit externe geluidssysteem in eerste plaats op notebookgebruikers die veel belang hechten aan mobiliteit. De CN-126 5.1 adapter met een diameter van 6,7 cm is niet groter dan een koekje, weegt slechts 75 gram en past perfect in de tas van uw notebook. Aan de voorzijde vinden we drie standaard stereo mini-jacks die duidelijk gelabeld zijn zodat u zonder problemen ieder 5.1 surround luidsprekersysteem kunt aansluiten. Daarnaast beschikt de CN-126 ook over twee ingangen voor andere audioapparatuur zoals een microfoon of MP3-speler. De groene LED aan de bovenzijde geeft weer wanneer de geluidskaart in werking is en audiogegevens ontvangt.

De aansluitingsprocedure verloopt eenvoudig: inpluggen en klaar. Tijdens onze test werkte de geluidskaart vrijwel onmiddellijk. De geluidsregeling op het toestel beperkt zich tot twee volumeknopjes (min en plus) en helaas is er ook aan een ondersteunende OSD-weergave niet gedacht, waardoor het gissen is naar het volumeniveau. De meegeleverde Sound Station software maakt het mogelijk om het volume per kanaal bij te regelen, het baslevel in te stellen (3 frequenties - 120Hz, 300Hz, 450Hz) en stereogeluid te upmixen naar surround sound. Hardcore gamers zullen echter de ondersteuning van EAX2.0 en speciale geluidseffecten missen.

Ook de aanwezigheid van een uitgebreide equalizer voor het regelen hoge en lage tonen was erg mooi geweest, maar de 48KHz afspeel- en opnamekwaliteit volstaat voor de doorsnee gebruiker. Muziekfanaten die hoge opnamekwaliteit zijn met de CN-126 minder gebaat, maar daarvoor is deze CN-126 ook niet bedoeld.

We zijn zeer te spreken over de audioadaptar, die zonder enige hapering uitstekend werkt en prima surround sound levert. De kaart beschikt over een USB 1.1 interface en functioneert zowel onder Windows (98SE en hoger) als Mac OS (9.x en 10.1).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Geluidskaarten

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie