Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Bravura 7.1

Auzentech staat vooral bekend om zijn aangepaste Creative X-Fi geluidskaarten. En deze Bravura is geen uitzondering. Al is Auzentech hier wel iets verder gegaan dan het vervangen van een paar condensators.

Opvallend aan de Bravura is dat er een aparte aansluiting is voor een hoofdtelefoon. Dat kennen we natuurlijk van de Asus Essence STX. Echter, Auzentech heeft gekozen voor een iets gunstiger prijskaartje: €120. En in tegenstelling tot de Asus-kaart, kan de Auzentech wél 8 kanalen aansturen (7.1). Op de pcb valt op dat in de signaalweg een viertal prima JRC 5532 opamps verwerkt zitten (de subwoofer en center krijgen een 4580), met daarachter een serie nette condensators. Interessant voor de audiofielen onder ons: de opamps zijn vervangbaar.

In de doos vinden we een lange, optische kabel, een verloopstukje voor de optische uitgang, een handleiding, driver-disk en een verloopstuk voor minijack. De drivers van de Auzentech zijn in basis gelijk aan die van creative, net als de software.
Werpen de wijzigingen hun vruchten af? Jazeker! Normaal gesproken spelen we met een ‘gewone’ X-Fi Titanium. Een prima geluidskaart, maar nu we de Bravura hebben gehoord, kunnen we met een gerust hart stellen dat het beter kan. De Bravura klinkt muzikaler, meer verfijnd en weet een beter gefocuseerd plaatje te schetsen. Zowel via de hoofdtelefoonuitgang, als via de analoge 7.1-uitgangen.

PluspuntenConclusie
  • Klinkt geweldig
  • Flexibel inzetbaar
  • Niet duur
De Auzentech Bravura is een erg interessante geluidskaart voor de serieuze gebruikers. Hij klinkt geweldig en is zowel geschikt voor muziek en film als gaming. De hoofdtelefoonuitgang is een erg leuke bonus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Geluidskaarten

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie