Western Digital laat prototype 1TB SD-kaartje zien

Western Digital toont op de Photokina-beurs een sdxc-kaart met 1 terabyte opslag. Wanneer en voor welke prijs hij wordt uitgebracht, laat de fabrikant nog in het midden.

De introductie van het 1 TB sdxc-kaartje vindt plaats zestien jaar na de aankondiging van het eerste 64 MB-kaartje, destijds al een astronomisch hoge opslagruimte. Die was afkomstig van SanDisk, dat ook het 1 TB-kaartje maakt. Western Digital nam Sandisk vorig jaar over, maar laat het bedrijf verder werken aan geheugendragers. Wat de technische details van dit 1 TB-kaartje zijn, weten we nog niet. Het is mogelijk dat het kaartje over het zogenaamde 'Bics'-nandflash beschikt, dat SanDisk samen met Toshiba maakt.

Kenmerken als de lees- en schrijfsnelheden van het sdxc-kaartje zijn eveneens onbekend, maar liggen lager dan die van Samsung's nieuwste UFS-kaartjes. Die zijn vijf keer sneller dan de beste micro-SD-kaartjes van dit moment.

Western Digital maakt inhoudelijke informatie pas later bekend omdat er nog zaken aan het prototype kaartje kunnen wijzigen. Ook moeten we wachten op de lanceerdatum en adviesprijs van het 1 TB-kaartje. Kijkend naar de prijs van SanDisk' 512GB-uitvoering (399 euro), ligt het voor de hand dat het nieuwe kaartje enkele honderden euro's meer gaat kosten.

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Geheugenmodules

Tags: Western Digital, Geheugen, Sandisk, sd kaartje