abonneren

Toshiba reduceert flash-productie met 30 %

Toshiba gaat de productie van nand-flashgeheugen met 30 % terugschroeven. Dit is volgens Toshiba nodig om het steeds verder inzakken van de prijs een halt toe te roepen.

De overproductie van nand flashgeheugen dat gebruikt wordt in usb-sticks en geheugenkaartjes zorgt sinds het begin van dit jaar voor een continue prijsdaling. Sinds vermindert Toshiba het aanbod op de markt en nu word de productie-capaciteit in de fabriek teruggeschroefd. Hierdoor zullen de voorraden afnemen en zal er meer evenwicht onstaan in de vraag en het aanbod. Dit is goed voor de fabrikant maar niet voor de consument.

Er wordt voor de rest van het jaar een toenemende vraag naar pc’s en smarpthones verwacht, waardoor de wereldwijde vraag naar flashgeheugen het komende kwartaal ook zal stijgen. Zo is Apple is een van de grootste afnemers van Toshiba. Toshiba zal de vraag zorgvuldig in de gaten houden en de productiecapaciteit daarop aanpassen.

Bron: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Geheugenmodules

Tags: Flash

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord