Samsung kondigt 8gb ram-module aan voor mobiele apparaten

Samsung heeft 's werelds eerste 8gb ram-module onthuld. Die is bedoeld voor high-end smartphones, tablets en dunne notebooks. De Galaxy S8-telefoon wordt mogelijk het eerste apparaat met de module.

De aankondiging van de 8gb ram-module komt bijna twee jaar na de presentatie van de 4gb-versie. Ten opzichte van dat model is de 8gb-module sneller en heeft hij - zoals de naam aangeeft - een werkgeheugen dat dubbel zo groot is. Je mobiele apparaat kan daarom meer (intensieve) taken uitvoeren en op de achtergrond draaien. Omdat een krachtigere ram-module meer stroom vraagt, heeft Samsung de 8gb-versie op het 10nm-proces gebouwd. Hij zou daarom evenveel energie verbruiken dan de 20nm 4gb-module.

De 8gb ram-module maakt gebruik van vier 16 gigabit (2GB) LPDDR4 geheugenchips die samen 8gb groot zijn. Het geheugen werkt op 4266Mbps en heeft een output van 34GB/s over de 64-bit geheugenbus. 

Samsung heeft niet bekendgemaakt wanneer of in welke apparaten de 8gb ram-module geplaatst wordt. Uitspraken van een Samsung-topman doen echter vermoeden dat de Galaxy S8-smartphone de primeur krijgt. Die wordt eind februari aangekondigd. Samsung wil de module ook gebruiken voor andere high-end telefoons, tablets en notebooks. 

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Geheugenmodules

Tags: samsung, ram, werkgeheugen, 8gb ram