}
abonneren

Review: Sony WG-C20, draadloos datamaatje

De slanke, dunne lijnen van een tablet laten vaak maar weinig ruimte voor aansluitingen. Een geheugenkaartlezer is lang niet altijd standaard ingebouwd en als die er al is, dan het er vaak een van het kleine micro-sd-type. Dat formaat is prima bruikbaar voor geheugenuitbreiding, maar om foto’s te bekijken vanaf je camera of bestanden uit te wisselen met een geheugenstick is het toch minder handig.
Zelfde vormgeving als de luxe Xperia Z-producten, werkt ook op andere apparaten, hij laadt overal op en er is een bijbehorende app te vinden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Draadloos verbinden met SD-kaart en usb-apparaten
  • Bruikbaar als lader voor je apparatuur
  • Minpunten
  • De juiste app vinden kost wat moeite

Lees ook: Review: xPrintServer Home

Vormgeving

De Sony WG-C20 is dan een pasklare oplossing, want dit is een kaartlezer met accu en- ifi. Hij heeft dezelfde vormgeving meegekregen als de luxe Xperia Z-producten van Sony, maar werkt ook op apparaten van andere merken en is ook geschikt voor de iPad. Hij laat je overal waar je bent op Android en iOS-apparaten je foto’s en andere bestanden die op een sd-geheugenkaart of usb-stick staan uitlezen. Handig!

Bijbehorende app

De grootste uitdaging is nog het vinden van de bijbehorende app. Sony verwijst naar een File Manager app in haar handleiding. Maar zowel in de appstore van Apple als die van Google zijn er meer apps die File Manager heten, dus zoeken met het woord Sony erbij is dan wel een vereiste: dan krijg je de goede app te zien. Een koppeling maken is mogelijk via het ingebouwde wifi-toegangspunt. Als je NFC in je tablet hebt hoef je de Sony WG-C20 er alleen maar tegenaan te houden om te verbinden. Praktisch is dat je hem ook kunt gebruiken als noodlader van je telefoon of tablet al is het uitgangsvermogen van 1A voor die laatste categorie wat weinig.

Voor meer informatie: www.sony.nl

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Geheugenmodules

Tags: tablet accessoires, draadloos sony, sony wg-c20, sony wg-c20 test , sony wg c20 review , sony wg c20 iphone , draadloos sony geheugenkaart , sony wg c20, sony wg-c20 manual

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR