Lexar brengt 256GB Micro-sd-kaartje uit

De afgelopen jaren kregen Micro-sd-kaartjes meer geheugen en lagere prijzen. Lexar komt nu met een kaartje dat 256GB opslagruimte heeft. De adviesprijs ligt echter een stuk hoger dan bij de concurrentie.

Volgens Lexar heeft het MicroSDXH-kaartje leessnelheden tot 95 MB per seconde. De schrijfsnelheden zijn niet bekendgemaakt, maar de fabrikant geeft aan dat het mogelijk is om 4K-video weg te schrijven. Er wordt gebruikgemaakt van de UHS-I-standaard. Lexar mikt met het hogecapaciteit kaartje op fotografen en videomakers die veel opslagruimte in hun (actie)camera met 4K-resolutie willen. Het kaartje kan ook gebruikt worden in smartphones en tablets, maar lang niet alle modellen ondersteunen zoveel extern geheugen. 

Het is Lexar's eerste 256GB Micro-sd-kaartje, waar de concurrentie de afgelopen maanden dit type kaartje al uitbracht. Zo introduceerde Samsung in mei zijn Evo+-model en kwam SanDisk in juni met Extreme- en Ultra-kaartjes. De kaartjes van deze twee fabrikanten kosten inmiddels minder dan 180 euro. Lexar's 256GB-kaartje kost 275 dollar, omgerekend 245 euro. Je krijgt er wel een USB 3.0-adapter bij. De Nederlandse adviesprijs van het kaartje is nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Geheugenmodules

Tags: micro-sd, sd-kaartje, lexar, Geheugen