}
abonneren

Kingston introduceert micro-SDXC geheugenkaartje met 64 GB

Kingston heeft de Class 10 micro-SDXC geheugenkaart geïntroduceerd. Deze kleine geheugenkaart wordt geleverd met een capaciteit van 4- tot maar liefst 64 gigabyte.

Kingston richt zich met deze geheugenkaartserie op de mobiele gebruiker die onderweg veel extra dataopslag nodig heeft op zijn smartphone, tablet of camera. De Class 10 geheugenkaartjes bieden volgens de fabrikant een lekker snelle dataoverdrachtsnelheid van 10 MB per seconde. Dat is ideaal als je met heel grote bestanden werkt, zoals bij de opname van HD video.

Naast de Class 10 geheugenkaartjes verkoopt Kingston ook Class 4 geheugenkaartjes. De ondersteunde dataoverdracht van deze kaartjes is echter een stuk lager met 4 MB per seconde. De Class 4 is volgens Kingston daarom vooral geschikt voor apparatuur met SDHC-ondersteuning, zoals eenvoudige fotocamera's en gameconsoles.

Voor apparatuur met het (gewone) grotere SD-geheugenkaartslot, bijvoorbeeld de pc, heeft Kingston de handige SD-adapter ontwikkeld, zodat de micro-geheugenkaartjes ook hierop passen. Deze SD-adapter is apart verkrijgbaar.

De geheugenkaartjes voldoen volgens Kingston aan de specificaties van de SD Card Association. In Nederland is de 64GB-variant verkrijgbaar vanaf 60 euro. Meer informatie vind je op de website van Kingston.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Geheugenmodules

Tags: Kingston, Geheugenkaarten, micro-sdxc

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI