abonneren

Zoo Tycoon 2 - Marine Mania

Dierenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Zoo tycoon 2 heeft weer een nieuwe uitbreiding op de markt gebracht; Marina Mania. Het is alweer de derde uitbreiding van dit spel. Ditmaal krijg je er 20 soorten zeedieren bij. Kun je bassins bouwen, shows geven en zelf de dieren allerlei trucjes leren.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vrijheid of uitdaging

Wederom kun je kiezen een campagnespel te spelen of een uitdaging aan te gaan waarin bijvoorbeeld een zeedier gered moet worden. Voor deze twee geldt dat hoe verder je komt in het scenario, hoe meer je vrij speelt aan zeedieren, attributen en attracties. Maar natuurlijk kun je ook gewoon kiezen om in de 'vrije modus' te spelen zodat je alles meteen tot je beschikking hebt, en ook nog eens onbeperkt geld te besteden hebt. De tutorial vertelt je precies hoe je een bassin moet bouwen en een show moet geven.

Mijn dolfijn

Zoals je weet, kun je veel dolfijnen en orka's kunstjes leren. Zo ook in dit spel. Het is mogelijk persoonlijk een dier te trainen. Dit gaat in het begin vrij makkelijk door met je muis langs de baan te bewegen waarin het dier moet springen. Maar hoe meer er geleerd wordt, hoe lastiger de kunstjes worden, en hoe sneller je de muis mee moet bewegen. Heb je hier allemaal geen zin in, dan kun je ook gewoon een trainer in dienst nemen en die opdracht geven het dier te trainen.

Showtime!

Heb je de dieren goed getraind, dan kun je een show samenstellen. Hiervoor heb je wel een showplatform en een showbassin nodig. Je kunt de show vrij snel achter elkaar laten draaien, maar dan raken je dieren op den duur uitgeput, wat weer niet goed is voor de waardering van je dierentuin.

Variatie in je dierentuin

Natuurlijk zijn er verschillende attracties aangepast op deze uitbreiding. Zo zijn er verschillende dingen in piratenstijl verkrijgbaar. Heb je een bassin waarin je bezoekers dieren kunt laten aaien. En kun je koikarpers uitzetten om saaie bassins wat op te fleuren. Alleen worden deze direct verslonden als je ze bij de verkeerde beesten uitzet.

Bugs in de dierentuin

Zeedieren kunnen door muren heen zwemmen, op raadselachtige wijze op het land belanden en daar onvermoeid doorzwemmen. Het enige wat je dan te horen krijgt is dat hun habitat niet geschikt voor ze is. Bezoekers kunnen klem komen te zitten tussen een bassinmuur en een pad, waar je bij het bouwen even niet gezien hebt dat er een kleine kuil zit. Ze kunnen zo enorme dorst krijgen en ontevreden raken. Tevens krijg je regelmatig de melding dat verzorgers sommige attributen niet kunnen bereiken terwijl ze er al naast zwemmen, of gewoon zitten te luieren op een bankje.

Blokkendoos

De graphics zijn er niet mooier op geworden. Ze zijn in de stijl van het basispakket. Van veraf ziet het er allemaal nog wel aardig uit, maar van dichtbij heb je duidelijk te maken met beesten die opgebouwd zijn uit blokken. Tevens is het bijna onmogelijk onder water een dier te lokaliseren. De grens tussen onder en boven water kan vreemde effecten op je scherm veroorzaken waardoor je geen idee meer hebt waar je nu eigenlijk bent. Je kan ook met dieren zwemmen. Maar dit ziet er alles behalve bijzonder uit. Ook hier heb je weer te maken met een vertekend beeld tussen de onderwater en bovenwater wereld.

Zoopedia

En natuurlijk is ook de Zoopedia uitgebreid. Hierin kun je lezen over al de nieuwe dieren. Wat moeten ze eten? In wat voor habitat leven ze? En natuurlijk, wat moet je ze aanbieden zodat ze zich niet gaan vervelen?

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beesten trainen en shows samenstellen
  • Nu ook waterdieren in Zoo
  • Dieren leuk en gevarieerd
  • Niks verbeterd aan de graphics
  • Oude bugs nog aanwezig samen met nieuwe bugs
Zoo Tycoon 2 - Marine Mania is een erg leuke uitbreiding met veel leuke en nieuwe mogelijkheden. Mensen die de andere uitbreidingen leuk vinden, zullen ook deze uitbreiding waarderen. Vooral de shows opbouwen en de dieren kunstjes leren hebben een zeer leuke toegevoegde waarde en het spel heeft een zeer toegankelijke gameplay. Het is jammer dat de graphics er niet beter uitzien en dat dieren nog steeds door bugs onmogelijke dingen kunnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: